Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Wasza Drużyna
Autor Wiadomość
marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2011-03-07, 00:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
W BG 1 to bardzo fajna parka (zawsze ich biorę)

fajna, nie fajna, w moim teamie byli tylko raz (minsc wylecial dosc szybko za bycie debilem, a zanim polazla wiedzma).
tak czy inaczej u mnie nie ma dla nich miejsca, obowiazkowy sklad to:
Jaheira - lubie ja, nie walczy moze wysmienicie, ale na moje potrzeby zawsze wystarcza, dobrze tez leczy
Khalid - dobry woj i para Jaheiry
Xan - go po prostu uwielbiam, troche pesymizmy wsrod herosow jest potrzebne

pozostale dwa miejsca sa zalezne o klasy charname, ale czesto:
imoen lub sefana - dobre zlodziejki (wkurza mnie jedynie soundset od imoen)
Ajantis lub Yeslick - dobrzy wojacy i przydatni w teamie

Aurelinus napisał/a:
w BG2 Minsc jest męczący przez fatalny dubbing.

i to pewnie jest powodem dlaczego go nie lubie, ale jakos specialnie nie cierpie z tego powodu ;)

Albatros napisał/a:
Fireno miałem identyczny skład jak pierwszy raz przechodziłem BG1 :)

jak i pewnie 90% graczy :)

Ostatnio zmieniony przez marsal2 2011-03-07, 00:41, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2011-03-07, 20:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ano skład normalny. W sumie dzięki modom mogłabym wziąć Gavina. Ajantisa nie lubię, bo jest paladynem :D Xan jest dobrym magiem, no ale akurat przy tym przejściu postanowiłam wziąć Dynaheir i Minsca. Jednakże Minsc niestety wyleciał (zdechł, a ja wykorzystałam ten fakt i odłączyłam go od drużyny), przez co jego miejsce zajął imo świetny Kivan.

Jaheira jest świetna zwłaszcza, jak ma się BGT. Wtedy opyla się władowywać jej grimuary mądrości. Nie dość, że jest dobrym wojownikiem (sejmitary!), to dzięki dodatkowemu punkcikowi czy też dwóm mądrości robi się z niej zacny druid.

Mnie tam Khalid ze swoim jąkaniem wkurza. Minsc miał w 1 świetny dubbing, czego niestety nie mogę powiedzieć o dwójce. Dynaheir też mnie dźwiękowo irytuje, Imoen także, na szczęście większość gadania jest z dwójeczki :D

muahaha 
Wędrowiec

Wysłany: 2011-06-20, 06:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

po pierwsze robimy cale 6 postaci sami... mozna sprobowac grac kims kim sie zawsze chcialo grac (np nigdy nie gralem łowca tropicielem na cios w plecy).... reszta/wszyscy ludzie dwuklasowcy tzn na początek robimy klasę dodatkową z której czerpiemy korzyści i po gadce irenicusa na starcie (na7 lvl) dodajemy klasę docelowa. Po wyjsciu z podziemi klasy sie powinny zrownac i zamiast miec 8lvl mamy 7+7 ...a na 30lvl do 31lvl brakuje nam ok 250 000exp wiec ok 64 000exp za 7lvl to 1/4 z 31lvl
np.....
złodziej - zaczynamy wojownikiem mamy kozyści typu tk0, hp, dmg, itd wojownika ..po dodaniu klasy zlodzieja i zrownaniu lvl mamy zlodzieja ktory ma 64 000exp mniej niz czysty zlodziej ale moze nosic itemy wojownika, rozdawac gwiazdki do 5 itd
mozna zrobic kaplana z 2ręczną bronią przez zaczęcie postaci od wojownika (zacznie sypac niezły dmg a z bufami moze tankowac bez tarczy)
można zrobic znanego juz kensai-maga...

starannie dobrana drużyna zmiecie wszystko dlatego powinno sie grac na najwyższym poziome trudności + dla graczy znających grę na pamięc polecam dodac jakiegos moda utrudniającego

jeżeli wiesz jak na początku gry łatwo zdobyc exp'a (lvl) to potem najłatwiej sie gra magami (od gdzies 20lvl widac jaki czeszą dmg.. głównie przez obszarowe spele) dlatego nawet 1 tank wystarczy jeśli jest ogarnięty + złodziej tez jest raczej mele reszta moze byc magami....

polecam skład:

tank:
zabójca magów- polecam przeczekanie wojownika do ponad 22lvl zeby miec większe młynce i
-kapłan dopiero zmienic klasę na kapłana (nie trzeba można od razu na 7lvl)
po wybraniu czarów - raczej same bufy (najlepsze kapłan może rzucac tylko na
siebie) powinien tankowac lepiej od czystego woja a dmg sypac porównywalny

czajniki:
kensai-złodziej cios w plecy + inne skile złodzieja ....w zwarciu lepszy od zwykłego złodzieja

kensai-mag znany.... bez paladyna w dróżynie polecam 5 gwiazdek w kij i kostur magów co
daje niewidzialnośc i mozna podejśc jak złodziejem i w tłumie puścic np ogien
słonca ..po czym maga (który automatycznie po zobaczeniu nas wrzuci sobie spele
ochronne) potraktowac z kostura co da rozproszenie magii ...kai i trup
Z KOSTUREM GRA SIE TROCHE JAK ZLODZIEJEM...

DPS: wojownik-mag kusza 5 gwiazdek same czary dmg (obszarowe raczej) pomiedzy wali z broni...
bełtów + ileś do dmg jest mnóstwo

kapłan-mag czary maga + czary 7lvl kapłana + może nosic hełm, tarczę, bron która daje
dodatkowe spele ale jest nie dla maga itd ..gdyby ktos zaatakowal nasze
papierowe postacie stojące z tyłu może przyjąc sporo dmg jak na maga i zadac
kilka ładnych ciosów z broni

zabójca magów- jakakolwiek bron szybkostrzelna żeby nabijac szanse niepowodzenia czaru na
-mag magów i oczywiście dmg z czarów

DLA GRAJĄCYCH Z MODAMI....
mozna łączyc podklasę z podklasą i kombinacje niemożliwe w normalnym BG 2
....można zrobic najlepszą postac KAWALER-FECHMISTRZ = dobry tank bufy z czarów kaplana i z czarów maga do tego dmg z krasomirem i piruety
...czy łucznika-czarownika...
muahahaha

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: drużyna :: skład :: ekipa :: team :: bg1 :: baldurs gate :: npc :: postacie

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu